Sardinky v kořeněné rajské omáčce - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 35 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Sardinky v kořeněné rajské omáčce
Celkový čas: | 35 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 25 minut |
Doba vaření: | 10 minut |
Autor: | xenia1 |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (55%) |
ID receptu: | 56646 |
Kategorie: | Studené předkrmy |
Ingredience
500 g | Sardinka obecná |
3 polévková lžíce | Sůl |
1 l | Voda pitná |
Omáčka | |
---|---|
0,5 polévková lžíce | Cukr krupice |
2 polévková lžíce | Ocet kvasný lihový |
6 polévková lžíce | Olej olivový |
0,5 kávová lžička | Pepř bílý |
2 polévková lžíce | Protlak rajčatový sterilovaný |
0,5 kávová lžička | Sůl |
2 polévková lžíce | Voda pitná |
3 špetka | Zázvor mletý |
Na ozdobu | |
2 ks | Cibule lahůdková |
1 polévková lžíce | Petržel kudrnka |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 3g |
---|---|
Cholesterol | 0,0mg |
Draslík | 47,8mg |
Vláknina | 547,3mg |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,0mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 1,7mg |
Vitamín E | 0,3mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 3,8mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Sůl, Voda pitná, Cukr krupice, Pepř bílý, Protlak rajčatový sterilovaný, Sůl, Voda pitná, Zázvor mletý mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Sardinka obecná, Ocet kvasný lihový, Olej olivový, Cibule lahůdková, Petržel kudrnka mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Sardinky v kořeněné rajské omáčce postup přípravy receptu:
1 | Čerstvé sardinky očistíme, rozřízneme od řitního otvoru k hlavě a vyjmeme vnitřnosti. Dobře je promyjeme pod tekoucí vodou a vložíme do hrnce. Zalijeme je studenou osolenou vodou a necháme hodinu máčet. Poté sardinky vyjmeme sítem, osušíme a poskládáme do zapékací mísy jednu vedle druhé. |
2 | V míse vymícháme rajčatový protlak s vodou, olejem, cukrem, solí, octem a čerstvě pomletým bílým pepřem i mletým zázvorem. Směs důkladně promícháme a sardinky zalijeme ochucenou směsí. |
3 | Mísu zakryjeme poklicí a dusíme pozvolna 8 - 10 minut do měkka. |
4 | Petrželovou nať omyjeme, vodu setřepeme a drobně pokrájíme. Lahůdkovou cibulku očistíme, omyjeme a nakrájíme na tenká kolečka. |
5 | Sardinky necháme vychladnout, případně je ještě odložíme na hodinu do chladničky. Rozložíme je na talíře, ozdobíme cibulkou, petrželkou a servírujeme. |
Poznámka
Servírujeme studené.