Krůtí plátky Argenteuil - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 30 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Krůtí plátky Argenteuil
Celkový čas: | 30 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 15 minut |
Autor: | beranova |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (18%) |
ID receptu: | 56691 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
400 g | Brambory pečené |
430 g | Chřest sterilovaný |
400 g | Krůtí prsa |
80 g | Máslo čerstvé |
1 polévková lžíce | Ocet kvasný lihový |
80 g | Olej rostlinný |
2 polévková lžíce | Pažitka |
3 kávová lžička | Sůl |
4 ks | Vejce slepičí |
1,5 l | Voda pitná |
1 kávová lžička | Paprika mletá sladká |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 50g |
---|---|
Cholesterol | 334,3mg |
Draslík | 1g |
Vláknina | 20g |
Vitamín A | 2g |
Vitamín B6 | 1,3mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 36,9mg |
Vitamín E | 2,1mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 33,4mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Brambory pečené, Chřest sterilovaný, Krůtí prsa, Olej rostlinný, Pažitka, Sůl, Vejce slepičí, Voda pitná, Paprika mletá sladká mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Ocet kvasný lihový mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Krůtí plátky Argenteuil postup přípravy receptu:
1 | Maso nakrájíme přes vlákna na 4 řízky, hodně je naklepeme, osolíme a poprášíme paprikou. |
2 | Do kastrolu vlijeme vodu, osolíme, nalijeme ocet a přivedeme k varu. Do šálku vejce rozklepáváme po jednom a nízko nad hladinou vroucí vody je vpouštíme do kastrolu. |
3 | Pomalým varem vaříme zhruba 4 minuty. Následně je děravou naběračkou vyjmeme a dáme do vlažné vody, aby neoschla. |
4 | Na rozpáleném oleji opečeme dozlatova krůtí řízky spolu s chřestem. |
5 | Na talíři řízky obložíme chřestem a pečenými bramborami, na maso položíme okapaná vejce. |
6 | Do pánve přidáme 2 lžíce vody, povaříme a mimo plotnu vmícháme máslo. Šťávu přisolíme a vše přelijeme, podáváme posypané sekanou pažitkou. |