Pečená nadívaná perlička - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 75 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Pečená nadívaná perlička
Celkový čas: | 75 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 55 minut |
Autor: | beranova |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (18%) |
ID receptu: | 56722 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
1 ks | Cibule |
200 g | Játra drůbeží |
1 polévková lžíce | Máslo čerstvé |
0,5 kávová lžička | Muškátový oříšek |
0,5 kávová lžička | Pepř černý mletý |
1 ks | Perlička |
2 polévková lžíce | Petržel - nať |
80 g | Sádlo škvařené |
100 g | Slanina vepřová |
0,5 kávová lžička | Solamyl |
1 polévková lžíce | Sůl |
2 ks | Vejce slepičí |
1 polévková lžíce | Voda pitná |
200 ml | Vývar drůbeží |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 4g |
---|---|
Cholesterol | 285,1mg |
Draslík | 861,2mg |
Vláknina | 757,5mg |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,3mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 5,2mg |
Vitamín E | 0,2mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 14,4mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cibule, Muškátový oříšek, Sádlo škvařené, Slanina vepřová, Sůl, Vejce slepičí, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Játra drůbeží, Máslo čerstvé, Pepř černý mletý, Perlička, Petržel - nať, Solamyl, Vývar drůbeží mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Pečená nadívaná perlička postup přípravy receptu:
1 | Omytá játra nasekáme nadrobno. Na pánvi rozškvaříme nakrájenou slaninu, přidáme játra, chvíli opékáme, nakonec mimo plotnu vmícháme vejce, sůl, pepř, muškát, nadrobno nakrájenou cibuli a nasekanou petrželovou nať. |
2 | Očištěnou, vykuchanou a opláchnutou perličku na povrchu i uvnitř osolíme, naplníme nádivkou, sešijeme, svážeme a v kastrole na rozehřátém sádle pečeme přikrytou po obou stranách doměkka. Při pečení ji často poléváme vlastní šťávou, ke které podle potřeby přiléváme vývar. Před dopečením necháme perličku odkrytou, aby získala správnou barvu. |
3 | Když je perlička hotová, vyjmeme ji, zbavíme nití, nasekáme na 6 porcí, a upravíme na talíře. |
4 | Šťávu zahustíme solamylem rozmíchaným ve lžíci vody, chvilku povaříme, zjemníme máslem a porce perličky jí přelijeme. |