Švédská zelná polévka s karamelem - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 50 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Švédská zelná polévka s karamelem
Celkový čas: | 50 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 30 minut |
Autor: | xenia1 |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (55%) |
ID receptu: | 56727 |
Kategorie: | Zahuštěné polévky |
Ingredience
1 ks | Bobkový list |
0,5 polévková lžíce | Cukr třtinový |
1,5 l | Masový vývar |
5 ks | Nové koření celé |
1 kávová lžička | Pepř černý celý |
2 polévková lžíce | Sádlo škvařené |
2 ks | Špekáčky |
2 kávová lžička | Sůl |
400 g | Zelí hlávkové bílé |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 8g |
---|---|
Cholesterol | 4,7mg |
Draslík | 329,8mg |
Vláknina | 5g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 29,8mg |
Vitamín E | 0,1mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 1,1mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Bobkový list, Cukr třtinový, Nové koření celé, Pepř černý celý, Sádlo škvařené, Sůl, Zelí hlávkové bílé mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Masový vývar, Špekáčky mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Švédská zelná polévka s karamelem postup přípravy receptu:
1 | Očištěnou malou hlávku zelí rozkrojíme, vykrojíme košťál a zelí pokrájíme na kostičky. |
2 | V hrnci rozpustíme dobré vyškvařené sádlo. Přisypeme cukr, promícháme a cukr necháme rozpustit. Přidáme pokrájené zelí, promícháme a osmažíme dozlatova. Zelí poté zalijeme vývarem z vepřového masa. Přidáme podle chuti sůl, celý pepř, nové koření a bobkový list. Polévku přivedeme k varu, poté snížíme teplotu a vaříme pomalu asi 15 minut. |
3 | Špekáčky pokrájíme na kolečka a v pánvi je osmažíme dozlatova z každé strany. Osmažená kolečka špekáčků rozdělíme do talířů, zalijeme zelnou polévkou a podáváme. |