Jednoduchý recept

Kaštanový puding s pomerančovým likérem

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 55 minut
Doba přípravy: 30 minut
Doba vaření: 25 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (33%)
ID receptu: 56743

Ingredience

100 g Cukr krupice
20 g Cukr vanilka
500 g Kaštany jedlé
1 dl Likér pomerančový
3 polévková lžíce Maizena - kukuřičný škrob
2 polévková lžíce Med včelí
4 dl Mléko plnotučné
1 l Voda pitná
Na ozdobení
20 g Cukr vanilka
60 ml Likér pomerančový
250 g Smetana 33% (šlehačka)

Nutriční hodnoty jedné porce

29% Kalorie 564 kcal
Kilojoule 2 358kJ
23% Sacharidy 83 g
23% Tuky 17 g
0% Sodík 9 mg
8% Bílkoviny 4 g

Kaštanový puding s pomerančovým likérem postup přípravy receptu:

1

Kaštany nařízneme, vložíme je do vroucí vody a povaříme 10-13 minut. Potom je scedíme, a ještě teplé, spolu s medem rozmixujeme. Přilijeme mléko, cukr, vanilkový cukr, na mírném ohni povaříme dalších 10 minut.

2

Přilijeme škrobovou moučku rozmíchanou v 1 dl studené vody, povaříme ještě 2-3 minuty a stáhneme ze sporáku. Do teplých kaštanů vlijeme pomerančový likér, dobře promícháme. Teplý puding rozdělíme do mističek a vložíme do lednice vychladnout.

3

Smetanu s vanilkovým cukrem vyšleháme na tuhou šlehačku, kterou těsně před podáváním ozdobíme každou porci vychladlého pudingu. Nakonec šlehačku polijeme pomerančovým likérem a podáváme.

Poznámka

Podáváme jako teplý, ale také studený dezert.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept