Jednoduchý recept

Dušený okoun s bylinkami

  • Švédsko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 45 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 25 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (52%)
ID receptu: 56822

Ingredience

1 polévková lžíce Celer - nať
2 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká T 650
50 g Máslo čerstvé
1000 g Okoun říční
1 polévková lžíce Pažitka
0,5 kávová lžička Pepř černý mletý
2 polévková lžíce Petržel - nať
80 g Slanina vepřová
2 kávová lžička Sůl
2,5 dl Vývar zeleninový
Na vytření pekáče
50 g Máslo čerstvé

Nutriční hodnoty jedné porce

27% Kalorie 539 kcal
Kilojoule 2 254kJ
2% Sacharidy 6 g
44% Tuky 33 g
42% Sodík 847 mg
92% Bílkoviny 52 g

Dušený okoun s bylinkami postup přípravy receptu:

1

Omyté okouny očistíme ostrým nožem. Rozřízneme je od řitního otvoru až k hlavě, vyjmeme vnitřnosti, odkrojíme hlavy, ploutve a ocasy odsřihneme nůžkami na drůbež a okouny znovu promyjeme pod tekoucí vodou. Osušíme je, osolíme, opepříme a poskládáme těsně vedle sebe do zapékací mísy, kterou jsme si vytřeli máslem. Omytou petrželovou nať, celerovou nať a pažitku drobně pokrájíme. Uzený špek nakrájíme na tenké plátky.

2

Okouny posypeme bylinkami, poklademe na ně i do břišní dutiny plátky špeku a plátky másla. Mouku rozšleháme se zeleninovým vývarem, kterým přelijeme ryby. Mísu zakryjeme poklicí a dáme do předehřáté trouby na 200°C-220°C dusit a péct zároveň. Podle velikosti ryb dusíme 15-25 minut. Ryby podáváme horké.

Poznámka

Jako příloha se nejvíce hodí vařené brambory a salát z čerstvé zeleniny

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept