Rynglový koláč - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 55 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Rynglový koláč
Celkový čas: | 55 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 40 minut |
Autor: | vasek |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (18%) |
ID receptu: | 56848 |
Kategorie: | Koláče |
Ingredience
15 ml | Citronová šťáva |
80 g | Cukr krupice |
120 g | Cukr moučkový |
15 g | Kypřicí prášek do pečiva |
75 g | Máslo čerstvé |
150 ml | Mléko - podmáslí |
250 g | Mouka pšeničná hladká T 650 |
900 g | Ryngle |
25 g | Tuk |
1 ks | Vejce slepičí |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 90g |
---|---|
Cholesterol | 59,9mg |
Draslík | 374,2mg |
Vláknina | 3g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,0mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 1,2mg |
Vitamín E | 0,1mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 14,8mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Citronová šťáva, Cukr krupice, Cukr moučkový, Kypřicí prášek do pečiva, Tuk, Vejce slepičí mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Mléko - podmáslí, Mouka pšeničná hladká T 650, Ryngle mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Rynglový koláč postup přípravy receptu:
1 | Ryngle vypeckujeme, nakrájíme na drobné kousky, vsypeme do mísy, přidáme cukr, citronovou šťávu, promícháme a rozprostřeme na dno pekáčku, který jsme vymazali tukem. |
2 | Mísu vytřeme do sucha, nasypeme do ní mouku, prášek na pečení, krupicový cukr, promícháme, přidáme vejce, přilijeme podmáslí, rozpuštěné máslo a vymícháme těsto. Těstem zakryjeme ryngle v pekáčku, vložíme do vyhřáté trouby a pečeme zhruba 40 minut. |
3 | Koláč necháme vychladnout, naporcujeme a podáváme. |