Jednoduchý recept

Hovězí játra dušená se zeleninou

  • Česko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 80 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 60 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (31%)
ID receptu: 56858

Ingredience

120 g Cibule
1 g Hřebíček
600 g Játra hovězí
100 g Mrkev kořen
40 g Olej slunečnicový
1 g Pepř černý mletý
200 g Rajčata loupaná (konzervovaná)
25 g Strouhanka
8 g Sůl
2 stroužek Česnek
20 g Šalvěj čerstvá

Nutriční hodnoty jedné porce

18% Kalorie 347 kcal
Kilojoule 1 453kJ
6% Sacharidy 20 g
20% Tuky 15 g
50% Sodík 996 mg
58% Bílkoviny 33 g

Hovězí játra dušená se zeleninou postup přípravy receptu:

1

Hovězí játra odblaníme, nakrájíme na plátky, cibuli oloupeme, nakrájíme nadrobno, mrkev nastrouháme nahrubo, česnek prolisujeme, šalvěj posekáme najemno.

2

V pánvi rozehřejeme olej, přisypeme cibuli, mrkev, osmahneme, přidáme strouhanku a orestujeme. Přiložíme játra, přilijeme rajčata i s nálevem, přidáme česnek, šalvěj, pepř, hřebíček a zvolna dusíme doměkka. Nakonec játra osolíme, vyndáme hřebíček, pokrm upravíme na talíře a podáváme.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept