Medový koláč s celozrnné mouky - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 70 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Medový koláč s celozrnné mouky
Celkový čas: | 70 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 50 minut |
Autor: | vassova |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (35%) |
ID receptu: | 56870 |
Kategorie: | Koláče |
Ingredience
100 g | Cukr krupice |
200 g | Džem meruňkový |
80 g | Med včelí |
100 g | Mouka kukuřičná |
100 g | Mouka pšeničná celozrnná |
40 ml | Olej slunečnicový |
6 ks | Vejce slepičí |
Na vymazání plechu | |
---|---|
60 g | Hera |
40 g | Mouka pšeničná hrubá |
Medový koláč s celozrnné mouky | |
40 g | Cukr moučkový |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 15g |
---|---|
Cholesterol | 73,6mg |
Draslík | 30,0mg |
Vláknina | 1g |
Vitamín A | 10,7mg |
Vitamín B6 | 0,0mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 0,0mg |
Vitamín E | 1,6mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 0,7mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cukr krupice, Med včelí, Olej slunečnicový, Vejce slepičí, Cukr moučkový mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Džem meruňkový, Mouka kukuřičná, Mouka pšeničná celozrnná, Hera, Mouka pšeničná hrubá mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Medový koláč s celozrnné mouky postup přípravy receptu:
1 | Vejce rozklepneme do misky, přisypeme cukr, vložíme med a vyšleháme na hladkou pěnu. Poté do pěny přimícháme prosátou celozrnnou a kukuřičnou mouku a přilijeme olej. Vše dohromady promícháme. |
2 | Plech vymažeme herou, vysypeme hrubou moukou a vlijeme na něj připravené těsto. Vložíme do předehřáté trouby. Pečeme při teplotě 160°C 45-50 minut. Upečený koláč necháme mírně vychladnout, posypeme moučkovým cukrem, korpus podélně rozřízneme, spodní díl potřeme džemem a přiklopíme druhou půlkou korpusu. Nakonec nakrájíme na úhledné čtverce, anebo obdélníky. |
Poznámka
Podáváme jako moučník.