Kapr po kavkazsku - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 45 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Kapr po kavkazsku
Kapr po kavkazsku
Celkový čas: | 45 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 25 minut |
Doba vaření: | 20 minut |
Autor: | beranova |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (18%) |
ID receptu: | 56890 |
Kategorie: | Hlavní chod |
Ingredience
2 polévková lžíce | Bazalka |
600 g | Brambory vařené |
5 stroužek | Česnek |
3 polévková lžíce | Citronová šťáva |
1200 g | Kapr obecný |
2 polévková lžíce | Kopr čerstvý |
3 polévková lžíce | Olej rostlinný |
3 kávová lžička | Paprika mletá sladká |
1 kávová lžička | Sůl |
150 ml | Víno bílé |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 34g |
---|---|
Cholesterol | 198,0mg |
Draslík | 2g |
Vláknina | 7g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 1,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 23,4mg |
Vitamín E | 2,6mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 4,8mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Bazalka, Brambory vařené, Česnek, Citronová šťáva, Kapr obecný, Kopr čerstvý, Olej rostlinný, Paprika mletá sladká, Sůl, Víno bílé mají zadané všechny známé hodnoty.
Kapr po kavkazsku postup přípravy receptu:
1 | Kapra zbavíme hlavy, šupin, ocasu a ploutví, vykucháme ho, opereme a osušíme. Rybu pak zevně i uvnitř osolíme a dáme na míse na 30 minut uložit do chladna. Odleželou rybu pak naporcujeme. |
2 | Mezitím utřeme česnek se sladkou paprikou a nasekanou čerstvou bazalkou, směs smícháme se lžící oleje a potřeme s ní rybí porce. |
3 | Rybu pak vložíme na pekáč s rozehřátým olejem a pečeme ve středně vyhřáté troubě asi 20 minut. Když je maso napůl upečené, zalijeme ho citronovou šťávou smíchanou se suchým bílým vínem a dopečeme. |
4 | Takto upravenou rybu na talíři přelijeme výpekem a podáváme s vařenými bramborami, posypanými nasekaným koprem. |
Poznámka
V době určené na přípravu není započítaný čas potřebný k „odležení“ kapra.