Bílkové čepičky slepované šlehačkou - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 210 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Bílkové čepičky slepované šlehačkou
Celkový čas: | 210 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 120 minut |
Doba vaření: | 90 minut |
Autor: | DANAE |
---|---|
Hodnost: | Jen se vezu (88%) |
ID receptu: | 56916 |
Kategorie: | Zákusky |
Ingredience
260 g | Cukr krystal |
1 špetka | Sůl |
4 ks | Vaječný bílek slepičí |
Šlehačka | |
---|---|
3 polévková lžíce | Cukr moučkový |
300 ml | Smetana 33% (šlehačka) |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 74g |
---|---|
Cholesterol | 82,5mg |
Draslík | 66,7mg |
Vláknina | 0,0mg |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,0mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 0,0mg |
Vitamín E | 0,0mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 0,2mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cukr krystal, Sůl, Vaječný bílek slepičí, Cukr moučkový mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Smetana 33% (šlehačka) mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Bílkové čepičky slepované šlehačkou postup přípravy receptu:
1 | Troubu předehřejeme na 120 °C. Pečící plech vyložíme pečícím papírem. Vaječné bílky vyšleháme se špetkou soli do tuhého sněhu. Sníh by měl být tak hustý, že při projetí vařečkou by měla zůstat ve sněhovém těstě stopa. Do sněhu postupně a opatrně vmícháme po částech cukr. Zašleháním cukru by měl sníh získat lesk. |
2 | Našlehaným bílkovým těstem plníme cukrářský kornout, ze kterého vymačkáváme na vymazaný plech hromádky ve tvaru čepiček. Bílkové hromádky rozmístíme na plechu tak, aby se nedotýkaly. Bílkové pečivo pečeme v předehřáté troubě asi 90 minut. |
3 | Upečené kousky necháme v troubě přes noc vychladnout a druhý den je slepíme našlehanou šlehačkou. Tyto zákusky servírujeme jako pohoštění ke kávě, studené. |
4 | Šlehačka: Šlehačku vyšleháme s cukrem dotuha. |