Pečené sardinky v pikantní marinádě - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 50 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Pečené sardinky v pikantní marinádě
Celkový čas: | 50 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 35 minut |
Doba vaření: | 15 minut |
Autor: | xenia1 |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (55%) |
ID receptu: | 56937 |
Kategorie: | Předkrmy |
Ingredience
1 ks | Cibule |
2 polévková lžíce | Kopr čerstvý |
2 polévková lžíce | Máslo čerstvé |
3 polévková lžíce | Olej olivový |
1 kg | Sardinka obecná |
Marináda | |
---|---|
100 g | Cukr krupice |
1 kávová lžička | Nové koření celé |
2 dl | Ocet kvasný lihový |
1 kávová lžička | Pepř bílý |
0,5 dl | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 28g |
---|---|
Cholesterol | 2,4mg |
Draslík | 64,5mg |
Vláknina | 1g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,0mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 4,7mg |
Vitamín E | 0,0mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 9,5mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cibule, Kopr čerstvý, Cukr krupice, Nové koření celé, Pepř bílý, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Olej olivový, Sardinka obecná, Ocet kvasný lihový mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Pečené sardinky v pikantní marinádě postup přípravy receptu:
1 | Čerstvé sardinky očistíme, omyjeme, každou rozřízneme od řitného otvoru až k hlavě. Ryby vykucháme, vyřízneme páteř, odřízneme hlavy, všechny ploutve, vzniklé filety znovu omyjeme a osušíme. Sardinky osolíme, podle chuti posypeme pepřem a obalíme v hladké mouce. V pekáčku rozpálíme olej s máslem, sardinky vložíme do rozehřátého omastku a dáme péct do předehřáté trouby na 200°C. Po 5 - 7 minutách sardinky obrátíme a pečeme do zlatova. Poté je vyjmeme z omastku a odložíme na papírovou utěrku okapat. |
2 | Do větší sklenice (nebo mísy) vložíme upečené sardinky, necháme vychladnout. V misce rozmícháme 0,5 dl vody se 100 gramy cukru a 2 dl octa. Přidáme celý bílý pepř a nové koření. Očištěnou cibuli pokrájíme na plátky, omyjeme kopr a nakrájenou zeleninu promícháme se sardinkami. Poté je zalijeme marinádou a necháme marinovat v chladničce 4 - 5 hodin. |
Poznámka
Marinované pečené sardinky podáváme samostatně, je to pikantní pochoutka. Můžeme k nim podávat i pečené brambory.