Divoká kachna nadívaná jablky - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 80 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Divoká kachna nadívaná jablky
Celkový čas: | 80 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 60 minut |
Autor: | fik |
---|---|
Hodnost: | Jen se vezu (79%) |
ID receptu: | 56989 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
350 g | Jablka |
900 g | Kachna divoká |
40 g | Máslo čerstvé |
20 ml | Ocet vinný |
3 g | Pepř černý celý |
12 g | Sůl |
200 ml | Voda pitná |
50 g | Želé rybízové |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 21g |
---|---|
Cholesterol | 185,3mg |
Draslík | 721,4mg |
Vláknina | 4g |
Vitamín A | 49,5mg |
Vitamín B6 | 0,0mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 4,2mg |
Vitamín E | 0,2mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 11,4mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Jablka, Ocet vinný, Pepř černý celý, Sůl, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Želé rybízové mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Suroviny Kachna divoká nemají zadané kompletní nutriční hodnoty. Výpočty nutriční tabulky nemusí souhlasit se skutečností.
Divoká kachna nadívaná jablky postup přípravy receptu:
1 | Očištěnou a vykuchanou divokou kachnu omyjeme, osolíme i zevnitř, břišní dutinu naplníme celými oloupanými jablky, vložíme do pekáče, podlijeme troškou vody, přidáme máslo a celý pepř. Zakápneme octem, pekáč vložíme do vyhřáté trouby a pečeme do zlatova. Před koncem pečení přidáme do výpeku rybízové želé, necháme rozpustit a odstavíme. |
2 | Kachnu naporcujeme, přelijeme vypečenou šťávou a podáváme. |
Poznámka
Servírujeme teplé.