Jednoduchý recept

Štramberské uši se šlehačkou

  • Česko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 32 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 12 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (33%)
ID receptu: 57004

Ingredience

4 ks Badyán
450 g Cukr moučkový
10 g Hřebíček
400 g Med včelí
700 g Mouka pšeničná hladká T 650
2 polévková lžíce Skořice mletá
3 kávová lžička Soda jedlá
4 ks Vejce slepičí
Na vymazaní plechu
150 g Hera
Na naplnění
40 g Cukr vanilka
300 g Jahody zahradní
100 g Poleva čokoládová
350 g Smetana 33% (šlehačka)

Nutriční hodnoty jedné porce

15% Kalorie 292 kcal
Kilojoule 1 221kJ
13% Sacharidy 48 g
13% Tuky 9 g
4% Sodík 78 mg
8% Bílkoviny 4 g

Štramberské uši se šlehačkou postup přípravy receptu:

1

Hřebíček spolu s badyánem pomeleme ve mlýnku na koření, vložíme do misky a promícháme s mletou skořicí. Přidáme prosátou mouku, cukr a jedlou sodu, opět smícháme. Nakonec rozklepneme vejce, vložíme med a ze všech surovin vypracujeme tuhé těsto. Zabalíme ho a vložíme na dva dny do lednice odpočívat.

2

Pracovní plochu posypeme moukou, těsto rozválíme na velký tenký plát. Vykrajujeme z něj placičky o průměru 10 - 12 cm. Pokládáme je na tukem důkladně vymazaný plech a pečeme v předehřáté troubě při 200 stupních po dobu 10 - 12 minut. Upečené placičky ihned (ještě teplé) tvarujeme do tvaru uší a necháme vychladnout. Potom je vložíme do vhodné nádoby, kterou uzavřeme a necháme 6 - 7 dní odležet.

3

Smetanu s vanilkovým cukrem vyšleháme na tuhou šlehačku. Naplníme cukrářským sáčkem s hladkou trubičkou, nastříkáme šlehačku z jednoho konce do uší. Poté vložíme jahodu a opět nastříkáme šlehačku. Uší plníme až do spotřebování šlehačky, jahod a uší.

4

Takto naplněné uši naaranžujeme na jednotlivé talíře. Každou porci ještě polijeme čokoládovou polevou a podáváme.

Poznámka

Servírujeme studené. V návodu na přípravu není uvedená doba odležení těsta (7 dní).

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept