Recept

Zapékaná treska z Trondheimu

  • Norsko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 45 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 25 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (52%)
ID receptu: 57010

Ingredience

150 g Celer bulvový
1 ks Cibule
650 g Filé z aljašské tresky
200 g Mrkev kořen
150 g Máslo čerstvé
4 špetka Pepř černý mletý
3 polévková lžíce Petržel - nať
3 polévková lžíce Strouhanka
1,5 kávová lžička Sůl
180 g Veka

Nutriční hodnoty jedné porce

30% Kalorie 587 kcal
Kilojoule 2 455kJ
11% Sacharidy 39 g
43% Tuky 33 g
19% Sodík 370 mg
61% Bílkoviny 35 g

Zapékaná treska z Trondheimu postup přípravy receptu:

1

Oloupaný celer i mrkev omyjeme a nastrouháme na hrubém struhadle. Očištěnou cibuli a omytou petrželovou nať drobně pokrájíme.

2

Bílou veku pokrájíme na kostičky, filé z tresky omyjeme, osušíme, osolíme a posypeme čerstvě pomletým pepřem.

3

Ve větší pánvi rozpustíme máslo, přidáme zeleninu, promícháme, přidáme kostičky veky a petrželky. Znovu promícháme a krátce osmažíme.

4

Zapékací mísu vytřeme máslem (50 g) Na dno klademe rybí filé, pokryjeme zeleninovou směsí, posypeme strouhankou, nakonec pokapeme rozpuštěným máslem (100 g). Pečeme do zlatova v troubě, předehřáté na 200 - 220°C přibližně 25 minut.

Poznámka

K zapékané tresce podáváme opečené nebo vařené brambory.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept