Široké nudle se špenátem a žampiony - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 60 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Široké nudle se špenátem a žampiony
Celkový čas: | 60 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 40 minut |
Autor: | Kolmanova |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (32%) |
ID receptu: | 57089 |
Kategorie: | Těstoviny, noky, knedlíky |
Ingredience
40 g | Bazalka |
2 stroužek | Česnek |
100 g | Cibulka jarní |
400 g | Nudle široké |
30 g | Olej z vlašských ořechů |
1 g | Pepř černý mletý |
60 g | Pistácie |
50 ml | Smetana 12% (konzumní) |
200 g | Špenát listový čerstvý |
10 g | Sůl |
120 g | Sýr smetanový tavený 45% |
1200 ml | Voda pitná |
220 g | Žampiony čerstvé |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 89g |
---|---|
Cholesterol | 5,0mg |
Draslík | 719,5mg |
Vláknina | 8g |
Vitamín A | 6g |
Vitamín B6 | 0,5mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 23,3mg |
Vitamín E | 1,6mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 15,6mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Bazalka, Česnek, Cibulka jarní, Pistácie, Špenát listový čerstvý, Sůl, Voda pitná, Žampiony čerstvé mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Nudle široké, Olej z vlašských ořechů, Pepř černý mletý, Smetana 12% (konzumní), Sýr smetanový tavený 45% mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Široké nudle se špenátem a žampiony postup přípravy receptu:
1 | Těstoviny uvaříme v osolené vodě doměkka. Řídíme se návodem na obalu. Doba vaření je přibližně 15 minut. Těstoviny scedíme a necháme okapat. Špenátové listy posekáme nahrubo, žampiony nakrájíme na plátky, jarní cibulky nakrájíme nadrobno, česnek prolisujeme, lístky bazalky posekáme najemno. |
2 | V pánvi rozehřejeme olej, přisypeme cibulku a osmahneme. Přidáme česnek, žampiony, podusíme, podlijeme smetanou, podle chuti osolíme, opepříme, přisypeme špenát, přidáme měkký sýr a dusíme, až se sýr roztaví a pokrm zhoustne. Přiložíme, těstoviny, promícháme, prohřejeme a odstavíme. |
3 | Jednotlivé porce posypeme drcenými pistáciemi a bazalkou. |