Recept

Dušená hovězí plec na sušených švestkách

  • Rusko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 105 minut
Doba přípravy: 15 minut
Doba vaření: 90 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (17%)
ID receptu: 57091

Ingredience

2 ks Cibule
550 g Hovězí plec
500 ml Hovězí vývar základní
2 ks Mrkev kořen
0,5 kávová lžička Pepř černý mletý
2 polévková lžíce Petržel - nať
1 ks Petržel kořen
3 polévková lžíce Protlak rajčatový
600 g Rýže dušená
80 g Sádlo škvařené
1 kávová lžička Sůl
150 g Švestky

Nutriční hodnoty jedné porce

35% Kalorie 692 kcal
Kilojoule 2 894kJ
15% Sacharidy 54 g
41% Tuky 31 g
32% Sodík 643 mg
80% Bílkoviny 45 g

Dušená hovězí plec na sušených švestkách postup přípravy receptu:

1

Hovězí maso nakrájíme na kostky, cibuli na kostičky a mrkev s petrželí na plátky. Maso na polovině sádla na pánvi prudce opečeme. Stejně tak prudce osmahneme na druhé polovině sádla ve větším kastrole cibuli a zeleninu.

2

K zelenině přidáme rajský protlak, opečené maso i s výpekem, vše zalijeme horkým hovězím vývarem, osolíme, opepříme a přikryté dusíme asi hodinu. Mezitím vypeckujeme sušené švestky, podélně je překrájíme, přidáme k masu a společně dusíme, dokud není maso měkké.

3

Podáváme s dušenou rýží, maso před podáváním posypeme sekanou petrželkou.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept