Hovězí maso s květákem - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 40 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Hovězí maso s květákem
Hovězí maso s květákem
Celkový čas: | 40 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 20 minut |
Autor: | mikes |
---|---|
Hodnost: | Šéfkuchař (31%) |
ID receptu: | 571 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
50 g | Česnek |
500 g | Cibule |
20 g | Glutasol |
1000 g | Hovězí maso přední |
300 ml | Hovězí vývar základní |
400 g | Květák |
300 ml | Olej stolní |
200 ml | Omáčka sójová |
5 g | Pepř černý mletý |
20 g | Petržel - nať |
20 g | Sůl |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 9g |
---|---|
Cholesterol | 78,8mg |
Draslík | 584,6mg |
Vláknina | 4g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,6mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 28,4mg |
Vitamín E | 0,7mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 2,9mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Česnek, Cibule, Hovězí maso přední, Hovězí vývar základní, Květák, Olej stolní, Sůl mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Omáčka sójová, Pepř černý mletý, Petržel - nať mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Suroviny Glutasol nemají zadané kompletní nutriční hodnoty. Výpočty nutriční tabulky nemusí souhlasit se skutečností.
Hovězí maso s květákem postup přípravy receptu:
1 | Hovězí maso opláchneme a necháme částečně ztuhnout v chladničce. Potom je nakrájíme přes vlákno na tenké plátky. |
2 | Ve větší pánvi rozehřejeme tuk a osmahneme na něm drobně nakrájenou cibuli. Přidáme maso a vidličkou je promícháme, aby se neslepilo. |
3 | Připravené maso krátce opečeme, přidáme sůl, pepř, sójovou omáčku a glutasol a maso vyjmeme. Nesmíme je opékat dlouho, aby neztvrdlo a uvnitř zůstalo měkké. |
4 | Do šťávy po opékání přidáme květák rozdělený na růžičky, zalijeme jej vývarem a dusíme pod pokličkou asi 10 minut. |
5 | Nakonec přidáme připravené maso a třený česnek, vše promícháme a prohřejeme. |
6 | Při podávání posypeme pokrm omytou, drobně nakrájenou petrželovou natí. |