Vepřová polévka s hrachem a kroupami - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 100 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Vepřová polévka s hrachem a kroupami
Celkový čas: | 100 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 10 minut |
Doba vaření: | 90 minut |
Autor: | fik |
---|---|
Hodnost: | Jen se vezu (79%) |
ID receptu: | 57145 |
Kategorie: | Čiré polévky |
Ingredience
1 stroužek | Česnek |
120 g | Cibule |
150 g | Hrách |
150 g | Kroupy ječné |
2 g | Majoránka |
10 g | Paprika mletá sladká |
1 g | Pepř černý mletý |
25 g | Sádlo škvařené |
10 g | Sůl |
300 g | Vepřová krkovička |
1200 ml | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 5g |
---|---|
Cholesterol | 73,6mg |
Draslík | 119,3mg |
Vláknina | 11g |
Vitamín A | 1g |
Vitamín B6 | 0,2mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 4,6mg |
Vitamín E | 0,8mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 3,5mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Česnek, Cibule, Majoránka, Paprika mletá sladká, Sádlo škvařené, Sůl, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Hrách, Kroupy ječné, Pepř černý mletý, Vepřová krkovička mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Vepřová polévka s hrachem a kroupami postup přípravy receptu:
1 | Hrách a kroupy nasypeme do hrnce, zalijeme vodou, osolíme, přivedeme k varu a vaříme asi 1 hodinu. V pánvi rozehřejeme sádlo, přisypeme nadrobno nakrájenou cibuli a osmahneme. Vepřové maso nakrájíme na kostičky, přidáme k cibuli a orestujeme. Posypeme mletou paprikou, necháme rozpustit v tuku a odstavíme. Obsah pánve přidáme do hrnce k hrachu a kroupám, přimícháme prolisovaný česnek, majoránku, podle chuti opepříme a dovaříme doměkka. |