Běloruské bramborové opečenky - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 45 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Běloruské bramborové opečenky
Celkový čas: | 45 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 10 minut |
Doba vaření: | 35 minut |
Autor: | beranova |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (18%) |
ID receptu: | 57164 |
Kategorie: | Brambory |
Ingredience
1 kg | Brambory |
2 polévková lžíce | Kopr čerstvý |
200 g | Máslo čerstvé |
120 g | Mouka pšeničná hrubá |
120 ml | Olej rostlinný |
200 g | Strouhanka |
3 kávová lžička | Sůl |
2 ks | Vaječný žloutek slepičí |
2 l | Voda pitná |
200 ml | Zakysaná smetana |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 47g |
---|---|
Cholesterol | 216,9mg |
Draslík | 953,3mg |
Vláknina | 13g |
Vitamín A | 607,5mg |
Vitamín B6 | 0,6mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 25,2mg |
Vitamín E | 0,8mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 52,8mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Brambory, Kopr čerstvý, Olej rostlinný, Strouhanka, Sůl, Vaječný žloutek slepičí, Voda pitná, Zakysaná smetana mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Mouka pšeničná hrubá mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Běloruské bramborové opečenky postup přípravy receptu:
1 | Oloupané brambory překrájíme na půlky, vložíme do hrnce s vařící osolenou vodou a 20-25 minut je vaříme doměkka, pak vodu slijeme a na teplém místě brambory necháme vypářit. |
2 | Asi po 10 minutách je prolisujeme, přidáme rozpuštěné máslo, hrubou mouku, sůl a žloutky a dobře spolu promícháme a z bramborové hmoty utvoříme podlouhlé placičky. |
3 | Ty obalíme ve strouhance a v rozpáleném oleji osmažíme po obou stranách dorůžova. |
4 | Opečenky podáváme polité osolenou zakysanou smetanou zamíchanou s rozsekaným koprem. |