Kachní drůbky po arménsku - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 75 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Kachní drůbky po arménsku
Kachní drůbky po arménsku
Celkový čas: | 75 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 60 minut |
Autor: | beranova |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (18%) |
ID receptu: | 57172 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
50 g | Celer bulvový |
1 ks | Cibule |
2 ks | Hřebíček |
50 g | Hrozinky |
800 g | Kachní drůbky |
40 g | Máslo čerstvé |
35 g | Mouka pšeničná hladká |
1 ks | Mrkev kořen |
0,5 kávová lžička | Muškátový květ |
0,5 kávová lžička | Pepř černý mletý |
1 ks | Petržel kořen |
600 g | Rýže dušená |
1 kávová lžička | Sůl |
100 g | Švestky sušené |
2 l | Voda pitná |
0,5 kávová lžička | Zázvor mletý |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 61g |
---|---|
Cholesterol | 12,0mg |
Draslík | 489,8mg |
Vláknina | 13g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,2mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 52,5mg |
Vitamín E | 0,6mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 14,5mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Celer bulvový, Cibule, Hřebíček, Muškátový květ, Petržel kořen, Rýže dušená, Sůl, Švestky sušené, Voda pitná, Zázvor mletý mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Hrozinky, Kachní drůbky, Máslo čerstvé, Mouka pšeničná hladká, Mrkev kořen, Pepř černý mletý mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.

Kachní drůbky po arménsku postup přípravy receptu:
1 | Dvoje dobře očištěné a opláchnuté kachní drůbky uvaříme v osolené vodě s cibulí, kořenovou zeleninou, zázvorem, pepřem, hřebíčkem a muškátem. Měkké drůbky přecedíme, maso z drůbků obereme, pokrájíme a v misce zalijeme trochou horkého vývaru, aby nezčernalo. |
2 | Z másla a mouky připravíme světlou jíšku, postupně ji podléváme vlažným vývarem z drůbků a za občasného míchání povaříme 15-20 minut. |
3 | Mezitím omyjeme hrozinky a sušené švestky, doměkka je povaříme, pak švestky vypeckujeme a spolu s hrozinkami je nadrobno pokrájíme. |
4 | Do připravené zahoustlé omáčky vložíme obrané maso z drůbků, pokrájené švestky a hrozinky, vše společně povaříme a podle chuti přisolíme a přikořeníme. |
5 | Arménské drůbky přelité omáčkou podáváme s dušenou rýží. |
Poznámka
Jako alternativní přílohu k drůbkům můžeme podat pohankovou kaši. Stejným způsobem se připravují i husí drůbky.