Jednoduchý recept

Grilovaný tuňák s paprikami

  • Turecko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 25 minut
Doba přípravy: 10 minut
Doba vaření: 15 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (15%)
ID receptu: 57203

Ingredience

10 ml Balsamico ocet
40 ml Citronová šťáva
40 g Olej olivový extra panenský
120 g Olivy černé
200 g Paprika oranžová
200 g Paprika zelená
200 g Paprika červená
200 g Paprika žlutá
2 g Pepř černý mletý
12 g Sůl
800 g Tuňák obecný

Nutriční hodnoty jedné porce

24% Kalorie 476 kcal
Kilojoule 1 989kJ
6% Sacharidy 20 g
29% Tuky 22 g
76% Sodík 2 g
88% Bílkoviny 49 g

Grilovaný tuňák s paprikami postup přípravy receptu:

1

Filety z tuňáka pokapeme citronovou šťávou a necháme chvilku odležet. Různě barevné papriky zbavíme jádřinců, nakrájíme na široké proužky, olivy rozpůlíme a vypeckujeme.

2

Proužky paprik položíme na gril a pečeme ze všch stran, až se začnou dělat puchýřky. Papriky oloupeme, necháme vychladnout, smícháme s olivami, podle chuti osolíme, opepříme, zakápneme octem balsamico, pokapeme olejem a rozdělíme na talíře.

3

Filety z tuňáka osolíme, opepříme a ugrilujeme dozlatova. Přiložíme k paprikám na talířích a podáváme.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept