Halibut smažený s cibulovou omáčkou - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 40 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Halibut smažený s cibulovou omáčkou
Celkový čas: | 40 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 25 minut |
Autor: | Kolmanova |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (32%) |
ID receptu: | 57239 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
200 g | Cibule červená |
10 ml | Citronová šťáva |
15 g | Cukr krupice |
800 g | Halibut atlantický |
25 ml | Ocet vinný červený |
40 g | Olej olivový |
80 g | Pažitka |
1 g | Pepř černý mletý |
200 g | Šalotka |
5 g | Solamyl |
10 g | Sůl |
250 ml | Vývar rybí |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 22g |
---|---|
Cholesterol | 64,0mg |
Draslík | 1g |
Vláknina | 4g |
Vitamín A | 2g |
Vitamín B6 | 0,9mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 16,8mg |
Vitamín E | 1,8mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 2,8mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Citronová šťáva, Cukr krupice, Halibut atlantický, Ocet vinný červený, Pažitka, Šalotka, Sůl, Vývar rybí mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Cibule červená, Olej olivový, Pepř černý mletý, Solamyl mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Halibut smažený s cibulovou omáčkou postup přípravy receptu:
1 | Cibuli i šalotku oloupeme, pokrájíme nadrobno, pažitku sekáme na jemno, filety z halibuta osolíme a opepříme. |
2 | V pánvi rozehřejeme olej, přiložíme rybí filety a osmažíme z obou stran do zlatova. Ryby vyjmeme, do výpeku vsypeme cibuli se šalotkou, orestujeme, zakápneme citronovou šťávou, octem, zalijeme vývarem, přisypeme cukr, podle chuti sůl a pepř, povaříme pár minut, až cibule se šalotkou změknou. V trošce vývaru rozmícháme Solamyl a omáčku zahustíme. Krátce provaříme a odstavíme. |
3 | Porce ryby upravíme na talíře, přelijeme omáčkou, posypeme pažitkou a podáváme. |
Poznámka
Servírujeme teplé.