Rebarbora zapečená s jablky - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 50 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Rebarbora zapečená s jablky
Rebarbora zapečená s jablky
Celkový čas: | 50 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 35 minut |
Autor: | trava |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (16%) |
ID receptu: | 57295 |
Kategorie: | Dezerty a moučníky |
Ingredience
120 g | Cukr krupice |
60 g | Cukr skořicový |
500 g | Jablka |
125 g | Máslo čerstvé |
220 g | Mouka polohrubá |
50 g | Ořechy lískové |
40 g | Pomerančová kůra |
500 g | Reveň (Rebarbora) |
1200 ml | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 56g |
---|---|
Cholesterol | 18,8mg |
Draslík | 332,0mg |
Vláknina | 9g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 15,1mg |
Vitamín E | 1,2mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 17,9mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cukr krupice, Jablka, Ořechy lískové, Pomerančová kůra, Reveň (Rebarbora), Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Cukr skořicový, Máslo čerstvé, Mouka polohrubá mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Rebarbora zapečená s jablky postup přípravy receptu:
1 | Rebarboru očistíme, jablka oloupeme, vykrojíme jádřince a dužinu spolu s rebarborou nakrájíme na kostky. Vložíme do hrnce, zalijeme vodou, přidáme pomerančovou kůru a 5 minut povaříme. Scedíme, přendáme do pekáčku a posypeme skořicovým cukrem. |
2 | V misce smícháme mouku s cukrem a drcenými ořechy, přidáme máslo a konečky prstů zapracujeme do močné směsi, až vznikne drobivé těsto. Nasypeme na ovoce v pekáčku, vložíme do vyhřáté trouby a pečeme asi půl hodiny. |
Poznámka
Podáváme teplé i vychladlé.