Recept

Špenátovo-sýrový nákyp

  • Švédsko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 41 minut
Doba přípravy: 15 minut
Doba vaření: 26 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (20%)
ID receptu: 57309

Ingredience

3 špetka Pepř bílý
0,5 dl Smetana 33% (šlehačka)
130 g Sýr Čedar
1 kávová lžička Sůl
1,5 kg Špenát listový čerstvý
2,5 polévková lžíce Máslo tradiční
2 l Voda pitná

Nutriční hodnoty jedné porce

16% Kalorie 310 kcal
Kilojoule 1 298kJ
4% Sacharidy 15 g
29% Tuky 22 g
36% Sodík 712 mg
34% Bílkoviny 19 g

Špenátovo-sýrový nákyp postup přípravy receptu:

1

Čerstvé špenátové listy dobře omyjeme pod tekoucí vodou. V hrnci si přivedeme k varu 2 litry vody se solí. Špenát vaříme 1 minutu ve vařící vodě, pak ho scedíme, necháme okapat a pokrájíme ho na širší proužky.

2

Nastrouháme tvrdý sýr. V misce si vymícháme smetanu se 80 g nastrouhaného sýru, solí, pepřem a promícháme ji se špenátem. Nákypovou formu vytřeme máslem, vyklopíme do ní špenátovou směs, kterou posypeme 50 g sýru a dáme do předehřáté trouby na 220°C-240°C zapéct. Pečeme přibližně 25 minut dozlatova, rozdělíme porce a hned podáváme.

Poznámka

Jako příloha se k nákypu nejvíce hodí vařené brambory nebo vařené ztracené vejce.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept