Dušené vepřové závitky na víně - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 65 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Dušené vepřové závitky na víně
Celkový čas: | 65 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 50 minut |
Autor: | Haas |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (42%) |
ID receptu: | 57311 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
100 g | Arašídy |
3 stroužek | Česnek |
80 g | Kapie |
50 g | Mouka pšeničná hladká |
0,3 kávová lžička | Pepř černý mletý |
3 polévková lžíce | Petržel - nať |
50 g | Sádlo vepřové škvařené |
0,5 kávová lžička | Sůl |
80 g | Šunka dušená |
200 g | Sýr Ementál (Primátor) |
600 g | Vepřová kýta |
500 ml | Víno bílé |
150 ml | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 7g |
---|---|
Cholesterol | 103,7mg |
Draslík | 421,0mg |
Vláknina | 3g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,5mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 5,0mg |
Vitamín E | 1,4mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 2,5mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Česnek, Sůl, Vepřová kýta, Víno bílé, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Arašídy, Kapie, Mouka pšeničná hladká, Pepř černý mletý, Petržel - nať, Šunka dušená, Sýr Ementál (Primátor) mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Suroviny Sádlo vepřové škvařené nemají zadané kompletní nutriční hodnoty. Výpočty nutriční tabulky nemusí souhlasit se skutečností.
Dušené vepřové závitky na víně postup přípravy receptu:
1 | Maso nakrájíme na plátky, naklepeme, osolíme a opepříme. Pražené arašídy nasekáme najemno, česnek utřeme, sýr nastrouháme, petrželovou nať nasekáme najemno, naloženou kapii necháme okapat a nakrájíme na nudličky. V misce promícháme arašídy se sýrem, česnekem, petrželovou natí a kapií. |
2 | Na plátky masa položíme plátek šunky, díl arašídové směsi a zavineme. Závitky sepneme jehlou, poprášíme moukou a na sádle ze všech stran smažíme dozlatova. Poté k závitkům přilijeme víno, vodu a na mírném plameni dusíme doměkka. |
3 | Udušené závitky zbavíme jehel, šikmým řezem rozpůlíme a podáváme přelité omáčkou. |