Recept

Sýrové těstoviny po italsku

  • Itálie
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 210 minut
Doba přípravy: 180 minut
Doba vaření: 30 minut
Autor:
Hodnost: Jen se vezu (88%)
ID receptu: 57336

Ingredience

Příprava
1 polévková lžíce Máslo čerstvé
Postup
1 kávová lžička Bazalka
700 ml Mléko polotučné
250 g Mouka pšeničná - Semolina
1 špetka Muškátový oříšek
100 g Máslo čerstvé
1 špetka Pepř černý mletý
60 g Sýr Gruyére
125 g Sýr Parmezán
1 špetka Sůl
2 ks Vejce slepičí

Nutriční hodnoty jedné porce

38% Kalorie 751 kcal
Kilojoule 3 143kJ
15% Sacharidy 55 g
60% Tuky 45 g
32% Sodík 650 mg
58% Bílkoviny 33 g

Sýrové těstoviny po italsku postup přípravy receptu:

1

Příprava: Hlubší a širší zapékací mísu nebo hlubší plech vytřeme lžící másla, troubu připravíme k předehřátí na 200 °C.

2

Postup: Sýr Parmezán a sýr Gruyére nastrouháme. Z nastrouhaného

3

Parmezánu odložíme třetinu na závěrečné prosypání. Do horkého mléka dáme polovinu množství másla a ochutíme solí, pepřem a muškátovým oříškem. V ochuceném mléce postupně a důkladně, aby se nám netvořily hrudky, rozmícháme semolinu, celá vejce a třetí třetinu strouhaného sýra. Po důkladném promíchání těsto na mírném ohni vymícháme dohladka. Když je těsto hladké, rozetřeme ho na plech, který jsme vyložili pečícím papírem, a necháme těsto úplně vychladnout. Vychladlé těsto pak ještě necháme asi hodinu odpočinout v lednici. Zbytek másla rozehřejeme. Ze ztuhlého těsta vykrájíme vánočním vykrajovátkem malé kroužky, které vyskládáme po vrstvách do připravené zapékací mísy tak, aby se překrývaly. Každou vrstvu kroužků pokapeme máslem a horní vrstvu kroužků posypeme zbytkem sýra Parmezánu a sýrem Gruyére. Pokrm pečeme asi 30 minut do zlatavé barvy. Hotový pokrm servírujeme horký, posypaný bazalkou.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept