Těstoviny se špenátovou náplní - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 80 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Těstoviny se špenátovou náplní
Celkový čas: | 80 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 50 minut |
Doba vaření: | 30 minut |
Autor: | DANAE |
---|---|
Hodnost: | Jen se vezu (88%) |
ID receptu: | 57343 |
Kategorie: | Těstoviny, noky, knedlíky |
Ingredience
Těstoviny | |
---|---|
1 polévková lžíce | Olej olivový |
1 kávová lžička | Sůl |
400 g | Těstoviny Lumache |
1 l | Voda pitná |
Rajčatová zálivka | |
1 stroužek | Česnek |
2 polévková lžíce | Olej olivový |
1 špetka | Pepř černý celý |
40 g | Rajčata loupaná (konzervovaná) |
1 špetka | Sůl |
Špenátová náplň | |
125 ml | Mléko polotučné |
1 špetka | Muškátový oříšek |
2 polévková lžíce | Olej olivový |
1 špetka | Pepř černý mletý |
300 g | Špenát mražený |
60 g | Strouhanka z pšeničného pečiva |
1 špetka | Sůl |
250 g | Sýr Ricotta |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 76g |
---|---|
Cholesterol | 35,0mg |
Draslík | 92,0mg |
Vláknina | 6g |
Vitamín A | 290,3mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 1,3mg |
Vitamín E | 0,1mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 0,6mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Sůl, Voda pitná, Česnek, Pepř černý celý, Rajčata loupaná (konzervovaná), Sůl, Muškátový oříšek, Sůl, Sýr Ricotta mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Olej olivový, Těstoviny Lumache, Olej olivový, Mléko polotučné, Olej olivový, Pepř černý mletý, Špenát mražený, Strouhanka z pšeničného pečiva mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Těstoviny se špenátovou náplní postup přípravy receptu:
1 | Těstoviny: Italské těstoviny Lumache uvaříme ve vroucí osolené vodě do poloměkka. Scedíme je, propláchneme pod studenou vodou a necháme je okapat. |
2 | Rajčatová zálivka: Česnek utřeme, konzervovaná rajčata nakrájíme nadrobno. Pokrájená rajčata smícháme s utřeným česnekem a se 2 lžícemi olivového oleje. Rajčatovou zálivku důkladně promícháme. |
3 | Špenátová náplň: Špenát necháme rozmrazit. V mléce rozmícháme strouhanku a 3 lžíce olivového oleje. Aby byla směs rozmíchána opravdu důkladně, můžeme použít mixér. Dále do náplně přimícháme rozmrazený špenát a sýr Ricottu, náplň ochutíme muškátovým oříškem, solí a pepřem. Náplň důkladně promícháme. |
4 | Postup: Rajčatovou zálivku vlijeme do zapékací nádoby, vařené |
5 | a okapané těstoviny naplníme špenátovou náplní a naplněné těstoviny urovnáme na rajčatovou zálivku do zapékací nádoby. |
6 | Plněné těstoviny pak pečeme přikryté pokličkou asi 20 minut v předehřáté troubě. Tento pokrm servírujeme horký, ihned po upečení, jako hlavní chod. |