Hovězí maso dušené na víně se zeleninou - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 150 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Hovězí maso dušené na víně se zeleninou
Celkový čas: | 150 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 130 minut |
Autor: | vasek |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (18%) |
ID receptu: | 57376 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
100 g | Celer řapíkatý |
2 stroužek | Česnek |
200 g | Cibule |
1000 g | Hovězí maso zadní |
2 ks | Hřebíček |
80 g | Mrkev kořen |
50 g | Olej olivový |
10 g | Oregano čerstvé |
2 g | Pepř černý mletý |
10 g | Rozmarýn čerstvý |
10 g | Sůl |
1000 ml | Víno červené |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 9g |
---|---|
Cholesterol | 96,7mg |
Draslík | 333,2mg |
Vláknina | 3g |
Vitamín A | 128,6mg |
Vitamín B6 | 0,2mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 4,8mg |
Vitamín E | 0,4mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 4,9mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Celer řapíkatý, Česnek, Cibule, Hřebíček, Rozmarýn čerstvý, Sůl, Víno červené mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Hovězí maso zadní, Mrkev kořen, Olej olivový, Oregano čerstvé, Pepř černý mletý mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Hovězí maso dušené na víně se zeleninou postup přípravy receptu:
1 | Hovězí maso omyjeme a ponecháme vcelku. Cibuli rozkrájíme nadrobno, česnek prolisujeme, rozmarýn a oregano posekáme, řapíkatý celer nakrájíme na nudličky, mrkev strouháme nahrubo. |
2 | V hrnci rozehřejeme olej, přiložíme maso a ze všech stran osmažíme. Poté maso vyjmeme, do oleje vsypeme cibuli, česnek, mrkev, celer, oregano, rozmarýn, hřebíčky a orestujeme. Přiložíme zpět maso, osolíme, opepříme, podlijeme kvalitním vínem, zakryjeme pokličkou a zvolna dusíme asi 2 hodiny. |
3 | Maso vyjmeme, nakrájíme na plátky, upravíme na talíře, zbytek v hrnci rozmixujeme a maso přelijeme. |
Poznámka
Servírujeme teplé.