Jednoduchý recept

Hovězí maso dušené na víně se zeleninou

  • Itálie
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 150 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 130 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (18%)
ID receptu: 57376

Ingredience

100 g Celer řapíkatý
200 g Cibule
1000 g Hovězí maso zadní
2 ks Hřebíček
80 g Mrkev kořen
50 g Olej olivový
10 g Oregano čerstvé
2 g Pepř černý mletý
10 g Rozmarýn čerstvý
10 g Sůl
1000 ml Víno červené
2 stroužek Česnek

Nutriční hodnoty jedné porce

22% Kalorie 442 kcal
Kilojoule 1 849kJ
3% Sacharidy 10 g
19% Tuky 15 g
38% Sodík 754 mg
65% Bílkoviny 37 g

Hovězí maso dušené na víně se zeleninou postup přípravy receptu:

1

Hovězí maso omyjeme a ponecháme vcelku. Cibuli rozkrájíme nadrobno, česnek prolisujeme, rozmarýn a oregano posekáme, řapíkatý celer nakrájíme na nudličky, mrkev strouháme nahrubo.

2

V hrnci rozehřejeme olej, přiložíme maso a ze všech stran osmažíme. Poté maso vyjmeme, do oleje vsypeme cibuli, česnek, mrkev, celer, oregano, rozmarýn, hřebíčky a orestujeme. Přiložíme zpět maso, osolíme, opepříme, podlijeme kvalitním vínem, zakryjeme pokličkou a zvolna dusíme asi 2 hodiny.

3

Maso vyjmeme, nakrájíme na plátky, upravíme na talíře, zbytek v hrnci rozmixujeme a maso přelijeme.

Poznámka

Servírujeme teplé.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept