Jednoduchý recept

Nákyp z hlávkového zelí

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 85 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 65 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (33%)
ID receptu: 57396

Ingredience

1,5 l Mléko plnotučné
20 g Mouka bramborová
0,5 špetka Pepř černý mletý
20 g Petržel - nať
80 g Suchar dietní
1 kávová lžička Sůl
3 ks Vejce slepičí
3 l Voda pitná
2 kg Zelí hlávkové bílé
Na dokončení
1 dl Olej slunečnicový
2 l Voda pitná

Nutriční hodnoty jedné porce

17% Kalorie 339 kcal
Kilojoule 1 420kJ
11% Sacharidy 41 g
18% Tuky 14 g
22% Sodík 431 mg
30% Bílkoviny 17 g

Nákyp z hlávkového zelí postup přípravy receptu:

1

Z hlávkového zelí odstraníme poškozené listy a dobře ho opereme pod studenou tekoucí vodou. Poté rozkrojíme na čtvrtky, odřízneme košťál a zelí nakrájíme na tenké nudličky. Vložíme do hrnce, posypeme polovinou lžičky soli, spaříme horkou vodou, scedíme, propláchneme tekoucí studenou vodou a necháme dobře okapat.

2

Jednu třetinu mléka vlijeme do kastrůlku, přisypeme bramborovou moučku, dobře rozšleháme a necháme 60 minut namáčet. Ve zbylém mléce ušleháme vejce, osolíme zbylou solí, opepříme a spolu s mlékem i bramborovou moučkou zelí zalijeme. Suchary nalámeme na malé kousky a vmícháme spolu s nasekanou petrželovou natí do zelí, vše dobře promícháme.

3

Polévkové šálky vymažeme olejem a naplníme připravenou zelnou směsí, poté naskládáme na plech s vyšším okrajem. Do plechu vlijeme 2 l vody, vložíme do předehřáté trouby a při 180 stupňové teplotě pečeme 60 - 65 minut.

4

Upečené nákypy vyklopíme ze šálků na jednotlivé talíře a ještě horké podáváme.

Poznámka

Servírujeme teplé.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept