Recept

Plněné kotlety na smetaně

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 55 minut
Doba přípravy: 15 minut
Doba vaření: 40 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (21%)
ID receptu: 57460

Ingredience

60 g Mouka pšeničná hladká
0,3 kávová lžička Pepř černý mletý
120 ml Smetana 33% (šlehačka)
60 g Sádlo vepřové škvařené
0,5 kávová lžička Sůl
2 ks Vejce slepičí
700 g Vepřové kotlety
400 ml Voda pitná
100 ml Víno bílé
250 ml Vývar zeleninový
100 g Šunka uzená
250 g Žampiony čerstvé

Nutriční hodnoty jedné porce

37% Kalorie 739 kcal
Kilojoule 3 092kJ
5% Sacharidy 20 g
68% Tuky 51 g
27% Sodík 534 mg
88% Bílkoviny 50 g

Plněné kotlety na smetaně postup přípravy receptu:

1

Vejce uvaříme natvrdo, necháme vychladnout, oloupeme a rozpůlíme. Očištěné žampiony nakrájíme na silnější plátky, kotlety vcelku vykostíme.

2

Kotlety rozkrájíme na silnější plátky, v každé kotletě vyřízneme kapsu. Kotlety lehce naklepeme, osolíme, opepříme, naplníme silnějšími plátky šunky a polovinou vejce. Okraje kapsy sklepneme, kotlety obalíme v mouce a na sádle smažíme z obou stran do zlatova. Poté vmícháme žampiony, zalijeme vývarem i vínem a dusíme doměkka.

3

Udušené maso vyjmeme a držíme na teple. Do omáčky zašleháme zbylou mouku, zředíme smetanou a za stálého míchání vaříme alespoň 10 minut.

4

Kotlety podáváme přelité omáčkou.

Poznámka

Servírujeme teplé.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept