Mandlový brioškový chléb s lískovými ořechy - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 196 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Mandlový brioškový chléb s lískovými ořechy
Celkový čas: | 196 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 6 minut |
Doba vaření: | 190 minut |
Autor: | jelito |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (16%) |
ID receptu: | 57504 |
Kategorie: | Přílohy |
Ingredience
50 g | Cukr krupice |
10 g | Droždí sušené |
100 g | Mandle |
70 g | Máslo čerstvé |
240 ml | Mléko polotučné |
400 g | Mouka pšeničná hladká T 650 |
60 g | Ořechy lískové |
5 g | Sůl |
20 ml | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 17g |
---|---|
Cholesterol | 21,6mg |
Draslík | 242,0mg |
Vláknina | 13g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 0,8mg |
Vitamín E | 7,1mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 18,3mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cukr krupice, Droždí sušené, Mandle, Ořechy lískové, Sůl, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Mléko polotučné, Mouka pšeničná hladká T 650 mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Mandlový brioškový chléb s lískovými ořechy postup přípravy receptu:
1 | Do mísy nalijeme mléko, rozpuštěné máslo a vodu, přidáme hladkou mouku, cukr, sůl a nastrouhané mandle a promícháme. |
2 | Přendáme do nádoby domácí pekárny, přisypeme sušené droždí. Nastavíme program na brioškový chléb a po zaznění signálu přidáme nasekané lískové ořechy a necháme péct. |