Cereální bagetky - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 110 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Cereální bagetky
Celkový čas: | 110 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 90 minut |
Doba vaření: | 20 minut |
Autor: | mull |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (21%) |
ID receptu: | 57510 |
Kategorie: | Přílohy |
Ingredience
20 g | Cukr krupice |
10 g | Droždí sušené |
5 g | Lněné semínko |
10 g | Mák - semena |
165 g | Mouka chlebová |
40 g | Mouka pšeničná celozrnná |
40 g | Mouka žitná bílá |
5 g | Sezam - semena |
5 g | Slunečnice - semena |
10 g | Sůl |
200 ml | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 38g |
---|---|
Cholesterol | 0,0mg |
Draslík | 107,5mg |
Vláknina | 7g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 0,1mg |
Vitamín E | 0,7mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 1,5mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cukr krupice, Droždí sušené, Mák - semena, Mouka chlebová, Sezam - semena, Slunečnice - semena, Sůl, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Lněné semínko, Mouka pšeničná celozrnná, Mouka žitná bílá mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Cereální bagetky postup přípravy receptu:
1 | Do mísy nalijeme vodu, přidáme cukr, sůl a všechny druhy mouky. Promícháme, přidáme sušené droždí a vypracujeme hladké, nelepivé těsto, které necháme půl hodiny kynout. |
2 | Vykynuté těsto rozdělíme na čtyři díly a z nich vyválíme válečky, které obalíme ve směsi semínek, rozložíme na plech a necháme další půl hodinu kynout. Pečeme ve vyhřáté troubě 20 minut na 200°C. |