Jednoduchý recept

Telecí ve vinné omáčce se sýrem

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 50 minut
Doba přípravy: 10 minut
Doba vaření: 40 minut
Autor:
Hodnost: Jen se vezu (84%)
ID receptu: 57524

Ingredience

1 polévková lžíce Citronová šťáva
2 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká
30 g Máslo čerstvé
30 ml Olej rostlinný
2 špetka Pepř černý mletý
40 g Sýr Ementál (Primátor)
0,5 kávová lžička Sůl
600 g Telecí kýta
120 ml Víno bílé

Nutriční hodnoty jedné porce

18% Kalorie 364 kcal
Kilojoule 1 525kJ
1% Sacharidy 2 g
28% Tuky 21 g
10% Sodík 193 mg
61% Bílkoviny 34 g

Telecí ve vinné omáčce se sýrem postup přípravy receptu:

1

Maso nakrájíme na řízky, naklepeme, osolíme, opepříme a obalíme v mouce. Sýr nastrouháme nahrubo.

2

Řízky z obou stran osmažíme na oleji dozlatova.

3

V mezičase v rendlíku s rozpuštěným máslem smícháme citronovou šťávu a víno. Směs přilijeme k řízkům a na mírném plameni dusíme doměkka.

4

Řízky podáváme přelité omáčkou a posypané sýrem.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept