Svíčkové řezy na cibuli - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 40 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Svíčkové řezy na cibuli
Celkový čas: | 40 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 25 minut |
Autor: | xenia1 |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (55%) |
ID receptu: | 57531 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
450 g | Cibule |
650 g | Hovězí svíčková |
1 polévková lžíce | Máslo čerstvé |
4 polévková lžíce | Olej olivový |
2 polévková lžíce | Olej olivový extra panenský |
0,5 kávová lžička | Pepř černý mletý |
1,5 polévková lžíce | Petržel kudrnka |
1 kávová lžička | Sůl |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 11g |
---|---|
Cholesterol | 74,3mg |
Draslík | 737,2mg |
Vláknina | 4g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 1,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 9,3mg |
Vitamín E | 0,6mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 8,4mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cibule, Hovězí svíčková, Sůl mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Olej olivový, Olej olivový extra panenský, Pepř černý mletý, Petržel kudrnka mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Svíčkové řezy na cibuli postup přípravy receptu:
1 | Hovězí svíčkovou (bez blanek) omyjeme, osušíme a nakrájíme na plátky silné 1-1,5cm. Plátky pěstí mirně naklepeme, z každé strany je mírně osolíme a posypeme čerstvě pomletým pepřem. Potřeme je extra olivovým olejem, poskládáme na sebe, dáme do mísy, kterou zakryjeme a odložíme je na 2 hodiny do chladničky. |
2 | Očistíme si 8 kusů středně velkých cibulí (asi 450 g). Cibuli pokrájíme na tenké plátky. Omyjeme petržel kudrunku, vodu setřepeme a pokrájíme ji nadrobno. V pánvi si rozpálíme olivový olej (2 lžíce) s máslem a cibuli umažíme dozlatova. Vyjmeme ji z omastku a odložíme do předehřáté mísy a uchováme ji teplou. |
3 | Do omastku přidáme další 2 lžíce oleje, rozpálíme ho na správnou teplotu a plátky masa restujeme z každé strany po 2-3 minutách do zlatohněda. Maso vyjmeme, odložíme ho do druhé předehřáté mísy. Do výpeku přilijeme 1,5 dl hovězího vývaru a necháme ho 2-3 minuty povařit. |
4 | Maso rozložíme na talíře, přelijeme šťávou, ozdobíme cibulí, petrželkou a hned servírujeme. |
Poznámka
Jako přílohu podáváme pečené brambůrky nebo hranolky.