Medové perníčky II - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 45 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Medové perníčky II
Celkový čas: | 45 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 30 minut |
Doba vaření: | 15 minut |
Autor: | vassova |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (35%) |
ID receptu: | 57541 |
Kategorie: | Cukroví |
Ingredience
120 g | Cukr krupice |
0,5 kávová lžička | Koření perníkové |
13 g | Kypřicí prášek do perníku |
70 g | Máslo čerstvé |
1 polévková lžíce | Med včelí |
3 dl | Mléko polotučné |
320 g | Mouka pšeničná hladká T 650 |
1 ks | Vejce slepičí |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 5g |
---|---|
Cholesterol | 12,0mg |
Draslík | 3,0mg |
Vláknina | 674,7mg |
Vitamín A | 9,4mg |
Vitamín B6 | 0,0mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 0,0mg |
Vitamín E | 0,0mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 2,8mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cukr krupice, Med včelí, Vejce slepičí mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Mléko polotučné, Mouka pšeničná hladká T 650 mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Suroviny Koření perníkové, Kypřicí prášek do perníku nemají zadané kompletní nutriční hodnoty. Výpočty nutriční tabulky nemusí souhlasit se skutečností.
Medové perníčky II postup přípravy receptu:
1 | Mléko vlijeme do kastrůlku, přivedeme k varu, přidáme cukr, med a na kousky nakrájené máslo. Vše šleháme do rozpuštění cukru a medu, nakonec dobře všleháme vejce. Směs vlijeme do misky s moukou, kypřícím práškem do perníku, kořením do perníku. Ze surovin vypracujeme husté těsto, které zabalíme do fólie a vložíme na 120 minut do lednice. |
2 | Těsto přeložíme na moukou posypanou pracovní desku, rozválíme na velký plát, silný 3-4 mm. Formičkami s vánočním motivem vykrajujeme různé tvary, které skládáme na tukem vymazaný plech. Pečeme v předehřáté troubě. Po upečení necháme vychladnout a odložíme nejméně na tři týdny, aby perníčky změkly. |