Skořicový brioškový chléb - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 185 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Skořicový brioškový chléb
Celkový čas: | 185 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 5 minut |
Doba vaření: | 180 minut |
Autor: | jelito |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (16%) |
ID receptu: | 57589 |
Kategorie: | Sladké pečivo |
Ingredience
40 g | Cukr krupice |
10 g | Droždí sušené |
60 g | Máslo čerstvé |
400 g | Mouka pšeničná hladká T 650 |
20 g | Muškátový oříšek |
20 g | Skořice mletá |
5 g | Sůl |
2 ks | Vejce slepičí |
210 ml | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 18g |
---|---|
Cholesterol | 140,7mg |
Draslík | 102,1mg |
Vláknina | 15g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 0,4mg |
Vitamín E | 0,4mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 19,2mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cukr krupice, Droždí sušené, Muškátový oříšek, Skořice mletá, Sůl, Vejce slepičí, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Mouka pšeničná hladká T 650 mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Skořicový brioškový chléb postup přípravy receptu:
1 | V míse ušleháme vejce do pěny, zalijeme vodou a rozpuštěným máslem, přidáme cukr, sůl, hladkou mouku, skořici a muškátový oříšek, promícháme. Přendáme do nádoby domácí pekárny, nastavíme program na brioškový chléb a necháme péct. |