Slaninové pečivo se sýrem a s těstovinami - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 110 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Slaninové pečivo se sýrem a s těstovinami
Celkový čas: | 110 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 70 minut |
Doba vaření: | 40 minut |
Autor: | DANAE |
---|---|
Hodnost: | Jen se vezu (88%) |
ID receptu: | 57596 |
Kategorie: | Těstoviny, noky, knedlíky |
Ingredience
Příprava | |
---|---|
1 polévková lžíce | Máslo čerstvé |
4 polévková lžíce | Mouka pšeničná hladká T 650 |
Těsto | |
1 polévková lžíce | Kečup |
2 kávová lžička | Kypřicí prášek do pečiva |
100 g | Máslo čerstvé |
155 ml | Mléko polotučné |
250 g | Mouka pšeničná hladká T 650 |
100 g | Pancetta |
1 špetka | Sůl |
75 g | Sýr ovčí tvrdý - Pecorino |
1 kávová lžička | Worcester (worcesterská omáčka) |
Těstoviny | |
1 polévková lžíce | Olej olivový |
0,5 kávová lžička | Sůl |
400 g | Těstoviny Farfalle |
1 l | Voda pitná |
Servírování | |
3 polévková lžíce | Pesto |
0,3 ks | Salát hlávkový |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 75g |
---|---|
Cholesterol | 14g |
Draslík | 107,0mg |
Vláknina | 10g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,0mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 0,1mg |
Vitamín E | 0,0mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 34,5mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Kypřicí prášek do pečiva, Sůl, Sůl, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Mouka pšeničná hladká T 650, Kečup, Máslo čerstvé, Mléko polotučné, Mouka pšeničná hladká T 650, Pancetta, Sýr ovčí tvrdý - Pecorino, Worcester (worcesterská omáčka), Olej olivový, Těstoviny Farfalle, Pesto, Salát hlávkový mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Slaninové pečivo se sýrem a s těstovinami postup přípravy receptu:
1 | Příprava: Plech na pečení vytřeme lžící másla, na pomoučení válu odložíme 4 lžíce hladké mouky a troubu připravíme k předehřátí na 200 °C. |
2 | Těsto: Na grilu opečeme plátky pancetty dozlatova. Opečenou uzeninu nakrájíme nadrobno. Sýr Pecorino nastrouháme. Mouku s kypřícím práškem do pečiva se špetkou soli prosejeme do hlubší mísy a zpracujeme rukama se změklým máslem do strouhankovité konzistence. Do těsta pak přimícháme třetinu nastrouhaného sýra a nakrájenou uzeninu. Dále pak v mléce (1 lžíci mléka odložíme na potření pečiva před pečením) rozmícháme worcesterovou omáčku a kečup. |
3 | Dobře rozmíchaný mléčný roztok zpracujeme se sypkými surovinami do hladkého měkkého těsta. Těsto rozválíme na pomoučeném vále do kruhového plátu s průměrem asi 18 cm. Plát těsta potřeme mlékem a rozkrájíme ho na kruhové výseče - asi 8 kousků. Všechny nakrájené dílky těstového plátu urovnáme do vymazaného pekáče, potřeme mlékem a posypeme zbývajícími 2/3 nastrouhaného sýra. |
4 | Takto připravené pikantní trojhránky pak pečeme v předehřáté troubě asi 20 minut. |
5 | Těstoviny: Než se trojhránky upečou, uvaříme ve vroucí, osolené vodě těstoviny do měkka. Vařené těstoviny scedíme, vmícháme do nich pro ochucení lžíci olivového oleje a urovnáme je do servírovací mísy. Na těstoviny rozložíme pikantní slaninové pečivo. |
6 | Servírování: Tento pokrm servírujeme s pestem a s listovým salátem, horký. |