Špagety s restovanou zeleninou - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 70 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Špagety s restovanou zeleninou
Špagety s restovanou zeleninou
Celkový čas: | 70 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 30 minut |
Doba vaření: | 40 minut |
Autor: | DANAE |
---|---|
Hodnost: | Jen se vezu (88%) |
ID receptu: | 57643 |
Ingredience
Příprava | |
---|---|
1 polévková lžíce | Máslo čerstvé |
Špagety | |
4 polévková lžíce | Máslo čerstvé |
1 polévková lžíce | Olej olivový |
180 g | Špagety |
1 polévková lžíce | Strouhanka z pšeničného pečiva |
1 kávová lžička | Sůl |
2 l | Voda pitná |
Zeleninová náplň | |
2 stroužek | Česnek |
1 ks | Cuketa |
1 ks | Lilek |
5 polévková lžíce | Olej olivový |
1 ks | Paprika červená |
1 špetka | Pepř černý mletý |
1 špetka | Sůl |
Servírování | |
2 kávová lžička | Petržel - nať |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 6g |
---|---|
Cholesterol | 24,2mg |
Draslík | 214,5mg |
Vláknina | 5g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 27,4mg |
Vitamín E | 0,5mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 22,6mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Sůl, Voda pitná, Česnek, Cuketa, Lilek, Paprika červená, Sůl mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Máslo čerstvé, Olej olivový, Špagety, Strouhanka z pšeničného pečiva, Olej olivový, Pepř černý mletý, Petržel - nať mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Špagety s restovanou zeleninou postup přípravy receptu:
1 | Příprava: větší pečicí formičky vytřeme lžící másla, troubu připravíme k předehřátí na 200°C. |
2 | Špagety: ve vroucí osolené vodě uvaříme špagety "al dente". Vařené těstoviny zcedíme, ochutíme je tak, že v nich rozmícháme lžíci olivového oleje. Vařené ochucené těstoviny uchováme na teplém místě do dalšího zpracování. Poté okapané těstoviny rozdělíme do vymazaných pečicích formiček, pokapeme rozehřátým máslem a prosypeme lžící strouhanky z bílého pečiva. Špagety ve formičkách pečeme asi 15 minut v předhřáté troubě (do zlatova). |
3 | Zeleninová náplň: kuchyňsky očištěný lilek a cuketu krájíme na kolečka, papriku zbavenou jádřince nakrájíme na šikmé proužky, |
4 | stroužky česneku utřeme, následně utřený česnek rozmícháme v pěti lžících olivového oleje, ochutíme špetkou soli a pepře. Pokrájenou zeleninu rozložíme na pečící plech, přelijeme olejem, v němž jsme rozmíchali česnek a zeleninu restujeme při občasném promíchání asi 10 minut než změkne. |
5 | Servírování: špagety (upečené ve vymazaných formičkách) vyklopíme a upravíme do tvaru hnízda na ohřáté talíře. Doprostřed naaranžovaných hnízd |
6 | rozdělíme restovanou zeleninu, každou porci nakonec posypeme nasekanou čerstvou petrželkou. Takto připravené těstoviny servírujeme horké, podáváme je jako hlavní chod. |
Poznámka
Servírujeme teplé.