Sýrový koláč s pažitkou - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 50 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Sýrový koláč s pažitkou
Celkový čas: | 50 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 30 minut |
Autor: | Kolmanova |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (32%) |
ID receptu: | 57692 |
Kategorie: | Hlavní chod |
Ingredience
10 g | Hořčice v prášku |
25 g | Máslo čerstvé |
150 ml | Mléko polotučné |
40 g | Pažitka |
230 g | Samokypřicí mouka |
8 g | Sůl |
50 g | Sýr Čedar |
20 g | Tuk |
1 ks | Vejce slepičí |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 21g |
---|---|
Cholesterol | 43,0mg |
Draslík | 71,2mg |
Vláknina | 2g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,0mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 2,9mg |
Vitamín E | 0,1mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 3,9mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Pažitka, Sůl, Sýr Čedar, Tuk, Vejce slepičí mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Hořčice v prášku, Máslo čerstvé, Mléko polotučné, Samokypřicí mouka mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Sýrový koláč s pažitkou postup přípravy receptu:
1 | Do mísy vsypeme mouku, sůl, práškovou hořčici, polovinu strouhaného Čedaru, posekanou pažitku, vše promícháme. Přidáme měkké máslo, vejce, mléko a vypracujeme hladké těsto. Vyválíme na plát o velikosti plechu. Plech potřeme tukem, položíme na něj těsto, posypeme zbytkem sýra, vložíme do vyhřáté trouby a pečeme při 190°C přibližně půl hodiny. |
2 | Upečený koláč necháme vychladnout, naporcujeme, upravíme na talířky a podáváme. |
Poznámka
Servírujeme studené.