Jednoduchý recept

Plněná vejce, ozdobená křenem

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 25 minut
Doba přípravy: 15 minut
Doba vaření: 10 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (33%)
ID receptu: 57763

Ingredience

10 g Cibulka jarní
0,5 polévková lžíce Hořčice
50 g Křen
70 g Máslo čerstvé
80 ml Olej olivový extra panenský
0,5 kávová lžička Paprika mletá sladká
10 g Pažitka
1 špetka Pepř černý mletý
100 g Salát hlávkový
100 g Sýr Niva (Rokfór)
70 g Sýr Čedar
0,5 špetka Sůl
4 ks Vejce slepičí
1 l Voda pitná

Nutriční hodnoty jedné porce

28% Kalorie 561 kcal
Kilojoule 2 347kJ
1% Sacharidy 4 g
62% Tuky 46 g
29% Sodík 584 mg
32% Bílkoviny 18 g

Plněná vejce, ozdobená křenem postup přípravy receptu:

1

Vejce vaříme 10 minut natvrdo, scedíme, necháme vychladnout, poté je oloupeme a podélně překrojíme na půlky. Vybereme žloutky, vložíme je do misky, přidáme máslo, nastrouhaný sýr, sůl, pepř, hořčici, nasekanou pažitku a zelenou část jarní cibulky. Všechny suroviny dobře prošleháme. Připravenou směsí plníme bílky.

2

Na střed dezertních talířků položíme oprané a osušené listy hlávkového salátu. Pokapeme olivovým olejem, posypeme nastrouhanou Nivou. Do středu talířků poklademe naplněná vejce, posypeme sladkou mletou paprikou a jemně nastrouhaným křenem.

Poznámka

Podáváme jako studený předkrm s černým, případně celozrnným chlebem.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept