Jednoduchý recept

Hruškový koláč s ovesnými vločkami

  • Česko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 55 minut
Doba přípravy: 25 minut
Doba vaření: 30 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (31%)
ID receptu: 57777

Ingredience

50 g Cukr krupice
20 g Cukr třtinový
900 g Hrušky
50 g Mandle plátky
180 g Mouka pšeničná hladká T 650
75 g Máslo čerstvé
50 g Ovesné vločky
25 ml Pomerančová šťáva
25 g Tuk
20 g Zázvor kandovaný

Nutriční hodnoty jedné porce

15% Kalorie 303 kcal
Kilojoule 1 267kJ
13% Sacharidy 46 g
16% Tuky 12 g
0% Sodík 1 mg
9% Bílkoviny 5 g

Hruškový koláč s ovesnými vločkami postup přípravy receptu:

1

Hrušky rozpůlíme, oloupeme, vykrojíme jádřince a zbytek pokrájíme na plátky. Kandovaný zázvor rozkrájíme nadrobno, smícháme s hruškami, třtinovým cukrem, pomerančovou šťávou a směs umístíme na dno vymaštěné formy. Do mísy vsypeme mouku, přidáme měkké máslo a vypracujeme drobenku. Přimícháme ovesné vločky, plátky mandlí, krupicový cukr, směs nasypeme do formy na hrušky. Formu vložíme do vyhřáté trouby a pečeme při 190°C asi 30 minut, až povrch zezlátne.

2

Koláč naporcujeme a ihned podáváme.

Poznámka

Servírujeme teplé.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept