Jednoduchý recept

Citronový hřbet s kmínem

  • Česko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 80 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 60 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (31%)
ID receptu: 57782

Ingredience

30 g Citronová kůra
180 g Cukr třtinový
30 g Kandovaná citronová kůra
15 g Kmín celý
80 ml Mléko polotučné
250 g Máslo čerstvé
350 g Samokypřicí mouka
25 g Tuk
3 ks Vejce slepičí

Nutriční hodnoty jedné porce

27% Kalorie 531 kcal
Kilojoule 2 222kJ
16% Sacharidy 59 g
39% Tuky 29 g
2% Sodík 45 mg
16% Bílkoviny 9 g

Citronový hřbet s kmínem postup přípravy receptu:

1

Do mísy vložíme měkké máslo, přisypeme cukr a vyšleháme do pěny. Vejce rozkvedláme a postupně zašleháváme do máslové směsi. Přisypeme mouku, opatrně zapracujeme do hmoty, přidáme kmín, mléko, strouhanou citronovou kůru a vypracujeme těsto. Formu na srnčí hřbet vymažeme tukem, vložíme do ní těsto, povrch uhladíme, umístíme do vyhřáté trouby a pečeme při 160°C cca 20 minut. Poté povrch těsta posypeme kandovanou citronovou kůrou, vrátíme zpět do trouby a pečeme dalších 40 minut.

2

Hřbet vyklopíme, necháme vychladnout a nakrájíme na plátky. Podáváme jako moučník.

Poznámka

Servírujeme studené.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept