Vlasové nudle s hlívou ústřičnou - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 40 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Vlasové nudle s hlívou ústřičnou
Vlasové nudle s hlívou ústřičnou
Celkový čas: | 40 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 30 minut |
Doba vaření: | 10 minut |
Autor: | jelito |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (16%) |
ID receptu: | 57806 |
Kategorie: | Hlavní chod |
Ingredience
3 stroužek | Česnek |
20 g | Chilli omáčka |
4 ks | Chilli paprička |
300 g | Hlíva ústřičná |
5 g | Hořčice |
5 g | Koriandr čerstvý |
100 g | Nudle rýžové |
1,4 dl | Olej sezamový |
100 g | Paprika červená |
100 g | Paprika žlutá |
5 g | Pepř černý mletý |
5 g | Sůl |
130 ml | Vývar zeleninový |
3 g | Zázvor celý |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 30g |
---|---|
Cholesterol | 0,6mg |
Draslík | 257,7mg |
Vláknina | 4g |
Vitamín A | 1g |
Vitamín B6 | 0,3mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 97,2mg |
Vitamín E | 0,9mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 2,6mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Česnek, Chilli omáčka, Chilli paprička, Koriandr čerstvý, Nudle rýžové, Olej sezamový, Paprika červená, Paprika žlutá, Sůl, Zázvor celý mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Hlíva ústřičná, Hořčice, Pepř černý mletý, Vývar zeleninový mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Vlasové nudle s hlívou ústřičnou postup přípravy receptu:
1 | Rýžové vlasové nudle zalijeme vroucí vodou a necháme nabobtnat. Zatím ve woku rozpálíme sezamový olej a vložíme do něj oloupaný a nasekaný česnek, pokrájené chilli papričky, papriku, houby nakrájené na kousky a nastrouhaný zázvor. Za občasného protřesení opékáme asi 4 minuty, potom přidáme scezené a okapané nudle a ještě minutu restujeme. Osolíme, opepříme, ochutíme hořčicí a chilli omáčkou, podlijeme vývarem a necháme 5 minut podusit. Podáváme v miskách ozdobené nasekaným koriandrem. |