Recept

Telecí řízky zapečené se žampionovou omáčkou

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 40 minut
Doba přípravy: 10 minut
Doba vaření: 30 minut
Autor:
Hodnost: Jen se vezu (84%)
ID receptu: 57818

Ingredience

80 g Máslo čerstvé
30 ml Olej rostlinný
0,3 kávová lžička Pepř černý mletý
80 g Sýr Čedar
0,5 kávová lžička Sůl
600 g Telecí kýta
Na omáčku
120 ml Mléko plnotučné
30 g Mouka pšeničná hladká
2 špetka Pepř černý mletý
70 ml Smetana 33% (šlehačka)
0,3 kávová lžička Sůl
2 ks Vaječný žloutek slepičí
300 g Žampiony čerstvé
Na vymazání
40 g Máslo čerstvé

Nutriční hodnoty jedné porce

79% Kalorie 1,564 kcal
Kilojoule 6 542kJ
6% Sacharidy 22 g
168% Tuky 126 g
38% Sodík 750 mg
155% Bílkoviny 87 g

Telecí řízky zapečené se žampionovou omáčkou postup přípravy receptu:

1

Maso nakrájíme na řízky, naklepeme, osolíme a opepříme. Žampiony očistíme a nakrájíme nadrobno.

2

Na másle s olejem z obou stran smažíme řízky dozlatova. Poté vyjmeme a držíme na teple. Do výpeku vmícháme mouku a usmažíme světlou jíšku, kterou postupně zředíme smetanou a mlékem (trochu odložíme na zředění žloutků) za stálého šlehání. Do hladké omáčky vmícháme žampiony, sůl, pepř, postupně zašleháme žloutky, které jsme rozmíchali v trošce mléka.

3

Zapékací mísu vytřeme máslem, poskládáme do ní řízky, zalijeme žampionovou omáčkou a poklademe plátky sýra. Směs v předehřáté troubě zapečeme, až se sýr rozpustí.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept