Recept

Tykvová pizza se sýrem a s hruškou

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 145 minut
Doba přípravy: 100 minut
Doba vaření: 45 minut
Autor:
Hodnost: Jen se vezu (88%)
ID receptu: 57896

Ingredience

Příprava
4 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká T 650
2 polévková lžíce Olej olivový
Těsto
1 kávová lžička Cukr krystal
10 g Droždí sušené
150 g Mouka chlebová
200 g Mouka pšeničná hladká T 650
2 polévková lžíce Olej olivový
1 špetka Rozmarýn čerstvý
1 kávová lžička Sůl
250 ml Voda pitná
Tykvová náplň
1 ks Hrušky
2 polévková lžíce Olej olivový
100 g Sýr Gorgonzola
40 g Tykev

Nutriční hodnoty jedné porce

27% Kalorie 538 kcal
Kilojoule 2 251kJ
20% Sacharidy 73 g
16% Tuky 12 g
29% Sodík 579 mg
31% Bílkoviny 18 g

Tykvová pizza se sýrem a s hruškou postup přípravy receptu:

1

Příprava: V pekáči nebo plechu rozetřeme 2 lžíce oleje, na pomoučení válu si odložíme 4 lžíce mouky a troubu připravíme k předehřátí na 200°C, gril předehřejeme na střední teplotu.

2

Těsto: Z droždí, cukru a 3 lžic vlažné vody umícháme kvásek, který necháme kynout na teplém místě asi 15 minut. Do hlubší mísy prosejeme hladkou i chlebovou mouku, přidáme lžičku soli a společně s olejem, vlažnou vodou a vzešlým kváskem a špetkou rozmarýnu prohněteme suroviny do hladkého těsta. Na pomoučeném vále těsto důkladně propracujeme. Hotové těsto necháme v míse, přikryté potravinovou fólií, kterou jsme potřeli olejem, kynout 30 minut. Z vykynutého těsta vyválíme oválnou placku, která by neměla být silnější, než 5 milimetrů a placku těsta opatrně rozložíme na připravený pečicí plech. Na těsto na plechu rozložíme očištěnou hrušku bez jádřince, nakrájenou na plátky a tykvovou náplň. Na závěr pizzu pokapeme olejem a posypeme rozdrobeným sýrem Gorgonzola. Takto připravenou pizzu pečeme v předehřáté troubě asi 15 minut. Pizzu servírujeme horkou, jako svačinu nebo jako pohoštění.

3

Tykvová náplň: Tykev oloupeme a nakrájíme na kostičky. Nakrájenou tykev promícháme s 2 lžícemi olivového oleje a grilujeme na střední teplotě dozlatova asi 20 minut.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept