Hovězí řízky s hráškem - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 95 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Hovězí řízky s hráškem
Celkový čas: | 95 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 80 minut |
Autor: | kuba |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (21%) |
ID receptu: | 57914 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
80 g | Celer bulvový |
1 ks | Cibule |
80 g | Fazolové lusky zelené |
600 g | Hovězí maso zadní |
600 ml | Hovězí vývar základní |
60 g | Hrášek mražený |
50 g | Mouka pšeničná hladká |
80 g | Mrkev kořen |
0,3 kávová lžička | Pepř černý mletý |
80 g | Petržel kořen |
50 g | Sádlo vepřové škvařené |
0,5 kávová lžička | Sůl |
0,5 l | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 7g |
---|---|
Cholesterol | 87,0mg |
Draslík | 338,3mg |
Vláknina | 5g |
Vitamín A | 2g |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 32,1mg |
Vitamín E | 0,6mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 5,5mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Celer bulvový, Cibule, Fazolové lusky zelené, Hovězí vývar základní, Petržel kořen, Sůl, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Hovězí maso zadní, Hrášek mražený, Mouka pšeničná hladká, Mrkev kořen, Pepř černý mletý mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Suroviny Sádlo vepřové škvařené nemají zadané kompletní nutriční hodnoty. Výpočty nutriční tabulky nemusí souhlasit se skutečností.
Hovězí řízky s hráškem postup přípravy receptu:
1 | Maso nakrájíme na řízky, naklepeme, osolíme, opepříme a obalíme v mouce. Kořenovou zeleninu očistíme a nakrájíme na nudličky, cibuli nakrájíme nadrobno, očištěné fazolky překrájíme. |
2 | Řízky z obou stran osmažíme na sádle dozlatova, přidáme cibuli, chvilku smažíme, poté zalijeme vývarem a pod poklicí dusíme na mírném ohni. Když je maso téměř měkké přidáme fazolky, kořenovou zeleninu a hrášek, který jsme přelili vodou a nechali okapat. |