Zaječí maso s ovocem - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 43 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Zaječí maso s ovocem
Celkový čas: | 43 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 30 minut |
Doba vaření: | 13 minut |
Autor: | mull |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (21%) |
ID receptu: | 57924 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
100 g | Anglická slanina |
100 g | Čočka klíčky |
50 g | Hrozinky |
100 g | Hroznové víno |
40 ml | Koňak |
5 g | Koření pěti vůní |
60 ml | Olej sezamový |
4 g | Pepř černý mletý |
5 g | Sůl |
500 g | Zaječí maso |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 11g |
---|---|
Cholesterol | 118,3mg |
Draslík | 668,5mg |
Vláknina | 980,0mg |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 6,8mg |
Vitamín E | 0,3mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 5,0mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Anglická slanina, Čočka klíčky, Hroznové víno, Olej sezamový, Sůl, Zaječí maso mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Hrozinky, Koření pěti vůní, Pepř černý mletý mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Suroviny Koňak nemají zadané kompletní nutriční hodnoty. Výpočty nutriční tabulky nemusí souhlasit se skutečností.
Zaječí maso s ovocem postup přípravy receptu:
1 | Kuličky hroznového vína rozpůlíme, odstraníme jadérka, smícháme víno s hrozinkami, koňakem a kořením pěti vůní a necháme asi 10 minut marinovat. |
2 | Ve woku rozpálíme olej a vložíme do něj zaječí maso a slaninu nakrájené na nudličky a 4 minuty necháme opékat ze všech stran. Přidáme marinované hroznové víno a hrozinky a necháme společně ještě 4 minuty dusit. |
3 | Osolíme, opepříme, vmícháme čočkové klíčky, necháme prohřát a podáváme. |