Chlebíčky s pečeným kuřecím masem - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 15 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Chlebíčky s pečeným kuřecím masem
Celkový čas: | 15 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 0 minut |
Autor: | vassova |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (35%) |
ID receptu: | 57978 |
Kategorie: | Studené předkrmy |
Ingredience
1 ks | Citrony |
100 g | Jogurt bílý |
1 špetka | Kari koření |
300 g | Kuřecí maso pečené |
2 ks | Mandarinky |
0,5 špetka | Pepř černý mletý |
10 g | Petržel - nať |
3 polévková lžíce | Smetana |
1 špetka | Sůl |
100 g | Sýr smetanový tavený 45% |
12 krajíc | Veka |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 7g |
---|---|
Cholesterol | 39,7mg |
Draslík | 115,0mg |
Vláknina | 3g |
Vitamín A | 226,6mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 24,0mg |
Vitamín E | 0,1mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 0,6mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Citrony, Jogurt bílý, Kari koření, Mandarinky, Sůl mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Pepř černý mletý, Petržel - nať, Sýr smetanový tavený 45%, Veka mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Suroviny Kuřecí maso pečené, Smetana nemají zadané kompletní nutriční hodnoty. Výpočty nutriční tabulky nemusí souhlasit se skutečností.
Chlebíčky s pečeným kuřecím masem postup přípravy receptu:
1 | Pečené maso krájíme na malé kostičky, vložíme do misky a smícháme s oloupanými, na malé kostičky nakrájeným mandarinkami. Jogurt smícháme se smetanou, ochutíme solí, pepřem, kari kořením a přidáme k masu. Vše dohromady promícháme. |
2 | Krajíce veky jemně potřeme rozšlehaným taveným sýrem, navrch rozetřeme připravenou masovou směs, ozdobíme nasekanou petrželovou natí a tenkým plátkem citrónu. |
Poznámka
Podáváme jako studený předkrm na jednotlivých dezertních talířcích.