Kukuřičný chléb pro alergiky - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 30 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Kukuřičný chléb pro alergiky
Celkový čas: | 30 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 5 minut |
Doba vaření: | 25 minut |
Autor: | stejskalova |
---|---|
Hodnost: | Jen se vezu (90%) |
ID receptu: | 57987 |
Kategorie: | Sladké pečivo |
Ingredience
2 polévková lžíce | Cukr moučkový |
1 kávová lžička | Kypřicí prášek do pečiva |
250 g | Mouka kukuřičná |
1 polévková lžíce | Olej slunečnicový |
500 ml | Podmáslí |
1 kávová lžička | Soda jedlá |
1 kávová lžička | Sůl |
2 ks | Vejce slepičí |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 39g |
---|---|
Cholesterol | 81,8mg |
Draslík | 97,2mg |
Vláknina | 2g |
Vitamín A | 89,2mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 0,0mg |
Vitamín E | 0,4mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 0,8mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cukr moučkový, Kypřicí prášek do pečiva, Olej slunečnicový, Soda jedlá, Sůl, Vejce slepičí mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Mouka kukuřičná mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Suroviny Podmáslí nemají zadané kompletní nutriční hodnoty. Výpočty nutriční tabulky nemusí souhlasit se skutečností.
Kukuřičný chléb pro alergiky postup přípravy receptu:
1 | Předehřejeme troubu na 230°C. Pekáček vymažeme olejem. V misce smícháme kukuřičnou mouku a cukr s práškem do pečiva, sodou, solí. |
2 | Ve druhé misce rozšleháme vejce s podmáslím a vlijeme ke směsi kukuřičné mouky, následně rozmícháme do hladka. |
3 | Vzniklé těsto vlijeme do pekáčku na tuk, vložíme do trouby a pečeme, dokud povrch nezhnědne. Krájíme na kousky a podáváme. |
Poznámka
Recept je vhodný pro alergiky na lepek a ořechy.